Stafi

Bordi Drejtues i Qendrës Europiane


Z. Fatos Tarifa
– është Profesor i Sociologjisë dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Rektor i University of New York Tirana. Ai ka fituar gradën PhD në sociologji nga University of North Carolina at Chapel Hill (USA). Nga viti 1993 deri më 2008 ka mbajtur një sërë pozicionesh akademike në institucione të arsimit të lartë në Europë dhe në Amerikën e Veriut si: Institute of Social Studies at The Hague, University of North Carolina at Chapel Hill, Campbell University, Webster University dhe Eastern Michigan University. Ai ka qenë inter alia i ftuar si lektor në shumë universitete prestigjioze, përfshirë Harvard University, Tufts University, Brown University Watson Institute for International Studies, etj. Ekspertiza e tij akademike shtrihet në fusha të tilla si: sociologjia politike, ndryshimet sociale e kulturore, moderniteti, tranzicionet demokratike, gjeopolitika dhe globalizimi. Prof. Tarifa është autor, bashkautor ose editor i 45 librave dhe i mbi 100 artikujve të botuar në revista akademike, shumica e tyre në SHBA dhe në Europë. Ai ka qenë ambasador i Shqipërisë në Mbretërinë e Hollandës (1998-2001) dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (2001-2005). Ai është President i Akademisë Shqiptare të Arteve dhe Shkencave, anëtar i shumë organizatave e shoqatave profesionale ndërkombëtare dhe fitues i mjaft granteve, çmimeve dhe titujve honorifikë ndërkombëtarë.

Znj. Migena Leskoviku – mban titullin shkencor “Profesor i Asociuar”, Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë dhe është në proces për titullin “Profesor”. Znj. Leskoviku ka kryer studimet master në Administrim Publik pranë Fakultetit të Ekonomisë, Unviersiteti i Tiranës dhe Universiteti i Nebraskës, SHBA. Ajo ka një përvojë të gjatë akademike në mësimdhënie, prej 20 vjetësh, në UT, eksperiencë të pasur pune në administratë publike, në pozicione drejtuese; si dhe për agjenci e organizata të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare, si: OSBE, UNICEF, EURALIUS, etj. si konsulente apo eksperte ligjore lokale apo ndërkombëtare, në çështje që lidhen me drejtësinë, ligjin, të drejtat e njeriut, etj. Gjithashtu, ka qenë lektore në Shkollën e NATO-s, Gjermani, në periudhën mars-dhjetor 2008 për çështje të legjislacionit dhe menaxhimit të kufijve në respektim të lëvizjes së lirë; si dhe lektore e ftuar, në Fakultetin e Administrimit Publik, Shkolla Kombetare e Studimeve Politike dhe të Administratës Publike, Rumani, në dhjetor 2010. Ajo ka publikuar artikuj të shumtë shkencorë në revista të njohura shkencore, si dhe bashkëautore në disa libra/publikime në shqip dhe anglisht, të publikuara brenda dhe jashtë vendit. Gjithashtu, është edhe Kryeredaktore e revistës shkencore “Jus&Justicia”, si dhe anëtare e Bordit Editorial të Revistës Shkencore Ndërkombëtare “Central and European Legal Studies” (Greqi), Anëtare e Këshillit Shkencor të EPLO (European Public Law Organization). Ka qenë Dekane pranë Fakultetit Juridik në UET. Aktualisht punon si lektore e së drejtës pranë fakultetit të Historisë dhe e Filiologjisë.

Z. Dritan Shano – U diplomua në Fakultetin Ekonomik, Universiteti i Tiranës në vitin 1992. Ka një eksperiencë të gjatë në nivelet e larta të administratës, duke përfshirë këtu rolin e tij si Këshilltar Ekonomik i Kryeministrit në vitet 1997-1998, si dhe Kryetar i Këshillit të Ministrave në 2002-2003. Z. Shano ka qenë Ministër i Financave në vitet 2003-2005. Përveç kësaj, ai ka eksperiencë në politikat publike, reformat makro-fiskale, rritjen e kapaciteteve në institucionet publike si dhe në Integrimin Europian. Karriera e Z. Shano gjithashtu përfshin pozicione në organizata ndërkombëtare si Banka Botërore, USAID dhe Delegaconi i KE në Shqipëri etj. Që nga Shkurti i vitit 2016, ai është pjesë e bordit drejtues të Qendrës Europiane.

Drejtoreshë Ekzekutive

Znj. Ina Xhepa – është juriste e specializuar në të Drejtat e Njeriut, të Drejtën Kushtetuese dhe të Drejtën Europiane. Ajo eshtë drejtoreshë ekzekutive e Qendrës Europiane që nga Marsi i vitit 2016. Gjatë punës së saj me shoqërinë civile ajo zhvilloi aftësitë për të identifikuar dhe analizuar dimensionin politik, etnik dhe gjinor, dhe sesi ato ndikojnë në të drejtat e njeriut. Përvoja e saj e punës përfshin mbështetjen direkte dhe ndërtimin e kapaciteteve të autoriteteve qendrore dhe lokale, dukë përfshirë vlerësimin e situatave të të drejtave të njeriut, identifikimin e burimeve, hulumtimin dhe hartimin e opinioneve ligjore dhe raporteve për çështje të ndryshme për të drejtat e njeriut. Ajo është diplomuar në master shkencor në Universitetin Europian te Tiranës, si dhe ka diplome bachelor për drejtësi në UET dhe për financë-kontabilitet në Fakultetin Ekonomik, Universiteti i Tiranës. Ajo ka kryer një sërë akivitetesh trajnuese si eksperte në Integrimin Europian dhe Të Drejtat e Njeriut. Ajo është asistent/pedagoge për Të Drejtën Kushtetuese në UET dhe eksperte e jashtme e OSBE në një projekt të fokusuar në drejtësinë administrative. Znjsh Xhepa ka marrë pjesë në shumë trajnime kombëtare dhe ndërkombëtare edhe në Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut, me fokus përmirësimin e standardit të të drejtave të njeriut në Ballkanin Perëndimor.

Menaxhere Projektesh

Znj. Klara Kodra – U diplomua në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës. Ka kryer një master profesional në Fakultetin e Shkencave Sociale, UT.  Është juriste e specializuar në Të Drejtat e Njeriut, Të Drejtën Europiane dhe në të Drejtën e Mjedisit. Ajo filloi të punonte si stazhiere në EC dhe më pas u bë koordinatore projektesh. Tashmë është mënaxhere projektesh në Qendrën Europiane që nga viti 2015.  Gjatë punës së saj në shoqërinë civile ajo zhvilloi aftësinë për të identifikuar dhe analizuar dimensionet politike, etnike dhe gjinore dhe sesi ato ndikojnë të drejtat e njeriut. Përvoja e saj e punës përfshin mbështetjen direkte dhe ndërtimin e kapaciteteve të autoriteteve qendrore dhe lokale, duke përfshirë vlerësimin e situatave të të drejtave të njeriut, identifikimin e burimeve, hulumtimin dhe hartimin e opinioneve ligjore dhe raporteve për çështje të ndryshme për të drejtat e njeriut. Për të kryer këto përgjegjësi, ajo ka mbikqyrur dhe kontribuar në hartimin e dokumenteve të ndryshme të politikave dhe manualeve të trajnimit, pyetësorëve, opinioneve ligjore dhe  raporteve. Ajo ka qenë eksperte e jashtme e OSBE-së në një projekt i cili është fokusuar në drejtësinë administrative. Znjsh Kodra ka marrë pjesë në trajnime të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare edhe në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut, me një fokus në përmirësimin e standardeve të të drejtave të njeriut në Ballkanin Perëndimor. Ajo ka kryer aktivitete të shumta trajnimi si eksperte në të Drejtat e Njeriut dhe Integrimin Europian.

Koordinator Projektesh

Z. Armand Hyseni – Është një jurist shqiptar i Dhomës Shqiptare të Avokatisë. Në vitet 2002-2004 ai punoi si jurist në Bashkinë e Lushnjës. Në 2005 ai ishte kryetar i sektorit të prokurimit publik në Ministrinë e Ekonomisë. Z. Hyseni punoi si jurist në vitet 2007-2008 në projektin e përbashkët të ODIHR, Poloni dhe Qendra për Nisma Ligjore Qytetare, Tiranë. Në 2009 ai punoi si jurist në ERRU Shqipëri. Nga 2010 e deri më tani, ai është pjesë e stafit të Qendrës Europiane. Është gjithashtu pedagog në Universitetin e Tiranes. Z. Hyseni ka si gjuhë amtare shqipen, flet rrjedhshëm anglisht dhe zotëron edhe gjuhën italiane.

Menaxher Financiar

Z. Pirro Laska – – Z. Laska mban postin e financierit të Qendres Europiane prej korrikut të 2017-ës. Ai është diplomuar në vitin 2011 në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë. Gjithashtu ai ka kryer studimet master në Financë pranë Universitetit të Vlorës. Z. Laska ka një eksperiencë të konsiderueshme si financier në shoqëri të ndryshme tregtare si dhe ka kryer studime në fushën e financës. Zotëron gjuhen angleze dhe italiane.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Kalo te paneli